Werkwijze

Veiligheid, geborgenheid, vertrouwen en respect zijn bij Tactiel Stimulering essentieel. De behandeling volgt altijd een vaststaand patroon met steeds dezelfde vloeiende bewegingen. In principe wordt er direct op de huid gewerkt met warme plantaardige olie. In de behandelruimte heerst een aangename temperatuur van 24 graden.

De cliënt ontkleedt zich (onderbroek blijft aan) en gaat met de rug op de massagetafel liggen. De cliënt is bedekt met handdoeken. Alleen het te behandelen lichaamsdeel wordt vrijgemaakt van de handdoek, de rest blijft bedekt.

De volgorde van de behandeling is altijd hetzelfde: te beginnen bij de benen, voeten, buik, borstkas, armen, handen, schouders en tot slot het gezicht en het hoofd. Hierna mag de cliënt op de buik gaan liggen en volgt de behandeling van de achterkant van het hoofd, de rug en de achterzijde van de benen.

Tot slot wordt de cliënt in het laken gewikkeld (ingebakerd) en zacht gewiegd. Het doel van het inbakeren is het versterken van het gevoel van ontspanning. De behandeling duurt ongeveer 60 minuten.

Op verzoek kan de behandeling over de kleding heen worden gegeven.